Pandalar Hakkında Az Bilinen Gerçekler

Pandalar her ne kadar bir ayı türü olsa da yine de hala oldukça sevimli duruyorlar. Oldukça tembel olan bu hayvanlar hakkında bazı bilgileri sizler için derledik:

Dünya’da ki tüm pandalar Çin’den alınmıştır. Doğal olarak bulundukları tek ülke Çin olmasına rağmen başka ülkelerde görülenler Çin’den alınmıştır.

Dünyanın herhangi bir yerinde bir bebek Panda doğduğunda, gen havuzunu genişletmeye yardım etmek için FedEx tarafından Çin’e gönderilir.

Pandaların nüfusları hızla azalmaktadır ve tehlike altındaki tür olarak bilinirler. Şuan için hayvanat bahçelerindeki pandaları saymazsak yani sadece doğal ortamlarında yaklaşık 2,000 panda bulunmaktadır.

Yetişkin pandalar hayvanat bahçelerinde iken görevlileri bakımından beslenmeleri için günde yaklaşık 35-40 kilogram bambu verilmektedir. Ayrıca pandaların beslenmesinin %99’u bambudan oluşmaktadır.

Bazı bilim adamlarının yaptığı çalışmalara göre pandaların insanlar tarafından bu kadar sevilmesinin pandaları kendi yavrularına benzetmeleridir. (Davranış olarak)

Dev bir panda, bir bambu filizini yaklaşık 40 saniyede soyup yiyebilir. Bambular yaklaşık 30 metreye kadar uzayabilir. ( Dev Panda Nasıl Bir Hayvandır? Dev Panda Hakkında Bilgi )

Dev pandalar aslında bir ayıdır, yani doğal olarak kış uykusuna yatmaları beklenebilir. Ancak pandaların tükettikleri bambular kış boyunca yetecek kadar yağ depolamasına yaramaz. Bu nedenle dev pandalar kış uykusuna yatmaz.

Dev pandalar, 1961’de kurulduğundan beri, uluslararası koruma kuruluşu WWF’nin ya da Dünya Doğa Fonu’nun sembolü olmuştur.

Hayvanat bahçesindeki tek bir panda bile tutulması pahalıdır. Bir panda, ikinci en pahalı hayvan olan filden daha fazla tutmak için beş kat daha pahalıya mal oluyor.

Pandalar günde 14 – 16 saat sadece bambu yemekle uğraşırlar. Pandalar o kadar çok beslenirleki günde 40 defa tuvalet yapma ihtiyacı duyarlar.

Anne olan bir panda yavrusundan yaklaşık 900 kat daha ağır olabilir.  6-8 hafta içinde açılırlar. Yeni doğan bir panda bir iPhone’dan daha az ağırlığındadır.

Panda bebekleri gözleri kapalı olarak doğarlar. Doğal ortamlarda yaşayan dev pandalar yaklaşık 20 yıl yaşayabilir.

Yetişkin pandaları, çok fazla doğal düşmana sahip olmadığı kadar büyüktür. Ancak, kar leoparı savunmasız panda yavrularını ya da yaşlı ve hasta yetişkin pandaları avlar.

Panda araştırmacıları yavrularla çalışmak için panda kostümleri giymek zorundalar.

Bir panda’nın tüm çiftleşme süreci sadece iki veya üç gün sürmektedir. Bir kez çiftleştikten sonra, dişi pandalar kendi bölgelerinden erkekleri kovalarlar ve yavrularını kendi başlarına yetiştirirler.

Çin’de, dev pandalar ulusal hazineler olarak kabul edilir. Aynı zamanda pandalar Çin’de barış sembolüdür.

Pandalar, herhangi bir etoburun en yüksek ısırgan kuvvetine sahiptir. Pandalar ön pençeleri içeri doğrudur.

WWF’nin Panda’yı logo olarak seçmesinin nedenlerinden biri, baskı maliyetlerinden tasarruf etmekti.

Esaret altında doğan pandaların% 60’ından fazlası bir hafta içinde ölüyor.